DOVILAS
PETKUS

Sąrašo nr. 20

DOVILAS PETKUS

Esu politologas, laidų vedėjas, Tradicinių vertybių ir krikščioniškosios demokratijos instituto vadovas, Seimo nario Dainiaus Gaižausko patarėjas, LVŽS narys. Daugelio politinių – analitinių straipsnių, radijo ir video pokalbių laidų autorius. Aktyvią visuomeninę veiklą pradėjau 2014 m. Nuo 2022 m. kuriu politinių diskusijų laidas „Youtube“ platformoje, Opozicijos Televizijos kanale.

VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute 2016 m. įgijau bakalauro, 2018 m. – magistro laipsnį politologijos srityje. Specializuojuosi užsienio politikos, Europos integracijos, Vidurio Europos valstybių politinių sistemų analizės temose.

Savo politinėje ir visuomeninėje veikloje pasisakau PRIEŠ LGBT lobizmą, ginu prigimtinės šeimos sampratą, nepritariu vienalytėms santuokoms ir partnerystėms. Keliu šalies suverenumo klausimus ES integracijos procese. Pasisakau PRIEŠ federalizaciją ir UŽ veto teisių išsaugojimą ES sutartyse.

Nepritariu migracijos skatinimo, atvirų sienų politikai, reikalauju, kad kiekvienas atvykęs dirbti ar gyventi į mūsų šalį asmuo būtų nedelsiant įpareigotas mokytis lietuvių kalbos. Esu UŽ Lietuvos demografinių problemų sprendimą, skatinant gimstamumą šalyje: daugiavaikes šeimas būtina atleisti nuo GPM mokesčio, taikyti platesnę paramą pirmojo būsto įsigijimui jaunoms šeimoms, iki 300 eur didinti „vaiko pinigus“.

Energetikos sektorius turi tarnauti išskirtinai piliečių interesams, o ne akcininkų pelno siekiams. Elektros ir dujų kainas vartotojams Lietuvoje turi diktuoti Vyriausybė, o ne privatūs investuotojai. Manau, kad būtina steigti valstybinį komercinį banką ir ligoninių vaistinių tinklą bei kurti realią alternatyvą Lietuvoje susiformavusioms oligopolijoms.

Pasisakau UŽ lanksčią ir stabilią Lietuvos užsienio politiką, nepritariu tarptautinių santykių su Kinija nutraukimui. Esu įsitikinęs, kad būtina išlaikyti pragmatinius santykius su visomis šalimis, kurios nekelia tiesioginės grėsmės Lietuvai ir jos interesams.
Pasisakau UŽ grynųjų pinigų išsaugojimą ir stambiojo verslo, ypač bankų ir prekybos tinklų sektoriaus, apmokestinimą.