LIGITA
GIRSKIENĖ

Sąrašo nr. 11

LIGITA GIRSKIENĖ

Esu LR Seimo narė, išrinkta „Marių“ vienmandatėje apygardoje Klaipėdoje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoja, Klaipėdos miesto skyriaus pirmininkė. 2016 ir 2019 m. išrinkta į Klaipėdos miesto tarybą. Lietuvos Šaulių sąjungos narė. 2020 m. buvau įvertinta LR Aplinkos ministerijos Česlovo Kudabos premija už indėlį aplinkosaugos srityje. 2020 m. Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose už aktyvią visuomeninę veiklą buvau apdovanota premija Atviros visuomenės pilietės nominacijoje. 2019 m. „Metų klaipėdietės“ rinkimuose užėmiau 2 vietą. Klaipėdos universitete įgijau filologijos mokslų bakalauro laipsnį, vadybos magistro laipsnį bei Mykolo Romerio universitete baigiau teisės studijas.

Mokydamasi ir studijuodama aktyviai dalyvavau visuomeninėje veikloje, įsteigiau ir vadovavau jaunimo klubui, buvau viena iš iniciatorių steigiant pirmąjį jaunimo organizacijų apskritąjį stalą Klaipėdos rajone. Seime dirbau Jaunimo ir sporto reikalų komisijoje.

Nuo 1998 m. dirbau privačiame sektoriuje, 2015 m. įkūriau savo verslą. Politikės karjerą pradėjau nuo seniūnaitės pareigų. Vėliau įsteigiau visuomeninę asociaciją „Klaipėdos Marių bendruomenė“ ir jai vadovavau dvi kadencijas. Nuo 2010 m. ėmiausi viešinti aplinkos taršos problemas Klaipėdoje. 2018–2019 m. kartu su aktyviais klaipėdiečiais rinkau parašus, rengiau peticijas ir mitingus dėl nevaldomų kvapų ir taršos gyvenamojoje aplinkoje. 2019 m. padėjau išaiškinti nevalytų gamybinių nuotekų patekimą iš AB „Grigeo Klaipėda“ į Kuršių marias ir daug kitų aplinkos taršos atvejų.

Manau, kad mūsų šalies jaunuoliai, kaip ir kitų ES šalių jaunuoliai, privalo turėti lygiavertes galimybes įgyti kokybišką išsilavinimą, dalyvauti tarptautinėse studijų mainų programose ir jaunimo organizacijų veikloje. ES turėtų užtikrintų didesnį finansavimą įvairioms priemonėms. Būtina skatinti bendras mokslinių tyrimų programas su užsienio šalimis, švietime pritaikyti kitų ES valstybių narių gerąją patirtį. Esu pasirengusi būti Lietuvos jaunimo ambasadore Europos Parlamente. Sukauptas žinias galėčiau panaudoti aplinkosaugos bei energetikos srityse.