DAINIUS
GAIŽAUSKAS

Sąrašo nr. 4

DAINIUS GAIŽAUSKAS

Esu politikas, teisininkas, Seimo narys, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas. Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko pavaduotojas.

2016-2020 m. kadencijoje vadovavau Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, ėjau Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininko pareigas. Mano šaknys - dorų, darbščių, mylinčių Lietuvą pedagogų šeimoje. Teisingumas, sąžiningumas, atsakingumas buvo skiepijami nuo pat mažens, todėl nuoširdžiai dėkoju savo tėvams už tai, kad šiandien esu nepakantus neteisybei, drąsiai ir negailėdamas jėgų nuolat kovoju už teisingumą.

Gyvenu santuokoje su žmona jau 26 metus, auginame dvi dukras. 20 metų tarnavau Lietuvai kriminalinės policijos gretose, vadovavau antikorupciniam padaliniui. Kvalifikaciją kėliau JAV, Vokietijos, Suomijos, Lenkijos akademijose bei koledžuose. 2004-2005 m. dalyvavau Jungtinių Tautų taikos įvedimo misijoje Kosove, vadovavau Lietuvos policijos misijos kontingentui bei Prištinos regiono Ypatingai sunkių nusikaltimų tyrimo padaliniui. Už tarnybą esu apdovanotas devyniais pasižymėjimo ženklais bei medaliais. Už pareigūno pasiaukojimą ir pilietiškumą ginant teisinę valstybę Asociacijos ,,Nepartinio demokratinio judėjimas“ pirmininkas Kęstutis Čilinskas įteikė apdovanojimą ir padėką. Buvau Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo tarybos nariu, Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoju. Kalbu anglų, rusų bei lenkų kalbomis.

Tapęs Seimo nariu jau dvi kadencijas sprendžiu svarbiausius klausimus, susijusius su valstybės nacionaliniu saugumu. Nuo 2016 metų atstovauju Lietuvai NATO Parlamentinėje Asamblėjoje. Puikiai suprantu, su kokiais geopolitiniais ir saugumo iššūkiais susidurs Europos Sąjungos valstybės, vykstant karui Ukrainoje. Siekiant suvaldyti išorės ir vidaus grėsmes visoje Europoje, laiku priimti reikiamus sprendimus, svarbu išrinkti specifinių kompetencijų ir žinių turinčius politikus. Patekęs į Europos Parlamentą, padarysiu viską, kad gyventi ES, ypač Lietuvoje, būtų išskirtinai saugu.