Visi diskusijos dalyviai sutarė, kad būtina reguliariai rinktis į tokius susitikimus, siekiant, kad Lietuvos užsienio politika būtų vieningesnė ir geriau koordinuota. 

Seimo frakcijų atstovai ir Prezidento patarėja tarėsi dėl telkiančios užsienio politikos

2021 12 10

Seime įvyko Šešėlinės Vyriausybės užsienio reikalų ministro Giedriaus Surplio organizuota uždara diskusija apie telkiančią užsienio politiką. Joje dalyvavo Prezidento vyr. patarėja Asta Skaisgirytė, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis, Šešėlinės Vyriausybės premjeras Ramūnas Karbauskis, Seimo frakcijų atstovai: Eugenijus Gentvilas, Matas Maldeikis, Rūta Miliūtė, Orinta Leiputė, Asta Kubilienė, Valdemaras Valkiūnas ir Europos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojas Aurelijus Veryga.

Visi diskusijos dalyviai sutarė, kad būtina reguliariai rinktis į tokius susitikimus, siekiant, kad Lietuvos užsienio politika būtų vieningesnė ir geriau koordinuota. Akcentuotas Lietuvos užsienio politikos veiksmingumo klausimas ir sutarta daugiau pastangų skirti išsamiam užsienio politikos klausimų pristatymui visuomenei. A. Skaisgirytė perdavė Prezidento Gitano Nausėdos kvietimą apsvarstyti partijų susitarimo dėl užsienio politikos idėją.