Konsultacijas organizuojantis Europos Parlamento narys Bronis Ropė Lietuvai aktualių pasiūlymų pagrindu registruos pataisas Europos Parlamente.

Kvietimas jungtis į darbo grupę dėl pažangos kovojant su onkologinėmis ligomis

2021 06 14

Lietuvoje pradedamos viešosios medikų, pacientų, visuomenės bei valdžios atstovų konsultacijos, kuriomis siekiama užtikrinti esminę pažangą, kovojant su onkologinėmis ligomis. Konsultacijas organizuojantis Europos Parlamento narys Bronis Ropė Lietuvai aktualių pasiūlymų pagrindu registruos pataisas Europos Parlamente.

Šių metų vasario mėn. Europos Komisija pristatė Europos Kovos su vėžiu planą. Iš viso kovos su vėžiu veiksmams planuojama skirti 4 mlrd. eurų. Užsibrėžta iki 2030 m. išsaugoti 3 mln. gyvybių.

„Kartu su p. Aurelijumi Veryga, jam dar būnant sveikatos apsaugos ministru, pradėjome aktyvų bendradarbiavimą, kad šiame dokumente atsirastų ir Lietuvai palankios nuostatos, – teigia europarlamentaras B. Ropė. – Kviečiame tęsti pradėtą ekspertinį darbą visas susijusias šalis, galinčias prisidėti prie pažangos kovojant su onkologinėmis ligomis“.

Europos Parlamento Kovos su vėžiu komitetas liepos viduryje pristatys pagrindinį savo darbotvarkės dokumentą – Pranešimo dėl Europos kovos su vėžiu plano projektą, kuriame pateiks savo pasiūlymus, kaip tobulinti Europos Komisijos pateiktą dokumentą.

Šio komiteto narys europarlamentaras B. Ropė ragina aktyviai dalyvauti nacionalinėse Lietuvos medikų, valdžios atstovų, pacientų bei visuomenės konsultacijose ir teikti Lietuvai aktualius pasiūlymus. „Šių pasiūlymų pagrindu kaip Europos Parlamento narys galėsiu teikti pataisas Pranešimo dėl Europos kovos su vėžiu plano projektui, – teigia B. Ropė. – Taip turėsime galimybę Lietuvai palankias nuostatas pateikti tolimesniam svarstymui Europos Parlamente“.

Europarlamentaras kviečia dalintis ir asmeninėmis su onkologine liga susijusiomis patirtimis bei įžvalgomis. „Jūsų tikros patirtys man tampa labai vertingais pavyzdžiais diskusijose su Europos Komisijos, tarptautinių organizacijų atstovais, taip pat ir Europos Parlamento plenarinių posėdžių metu, – sako B. Ropė. – Visais atvejais naudoju tik nuasmenintą informaciją, be sutikimo neminėdamas jokių duomenų, galinčių atskleisti žmogaus tapatybę. Nors ir anoniminės, jūsų istorijos atspindi realias Lietuvos gyventojų problemas“.

Norintiems susipažinti išsamiau su pirminiu Europos kovos su vėžiu plano vertinimu, pridedamos Europos Parlamento Tyrimų tarnybos parengtos studijos:

- Pirminė Europos Komisijos Kovos su vėžiu plano analizė ir pagrindinių pasiūlymų apžvalga;

- Informacinį pranešimą dėl Europos Komisijos pasiūlyto alkoholio žymėjimo.

Pasiteirauti bei teikti savo pasiūlymus dėl Europos kovos su vėžiu plano galite el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. bei Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Daugiau informacijos: www.rope.lt