Seime frakcijos nariai su O. Vėbriene kalbėjosi apie kritinę padėtį, susidariusią aplinkos apsaugos sistemoje. 

Aplinkos ministro Simono Gentvilo veiksmai Aplinkos apsaugos departamento atžvilgiu stokoja skaidrumo

2021 01 28

Reaguodami į šiomis dienomis aplinkosaugos sistemą drebinantį skandalą bei aplinkos ministro Simono Gentvilo galimai neteisėtus veiksmus, LVŽS frakcijos nariai šiandien Seime susitiko su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) prie Aplinkos ministerijos vadove Olga Vėbriene, o aplinkos ministrui raštu išsiuntė 17 klausimų. Ministrui skirti klausimai yra vieši, tad ir jo paaiškinimų tikimasi atvirų ir viešų.

Seime frakcijos nariai su O. Vėbriene kalbėjosi apie kritinę padėtį, susidariusią aplinkos apsaugos sistemoje. Ji atvirai prakalbo apie patiriamą spaudimą ir sunkiai paaiškinamus politinius sprendimus, politikų skambučius, įspėjimus nepranešti teisėsaugai apie tarnybos metu pastebėtas galimai nusikalstamas veiklas, planuojamas AAD pertvarkas ir drastiškus etatų mažinimus, kurie lems, kad daugelis darbuotojų praras darbą ir pajamas, nukentės aplinkosaugos kokybė. Kodėl pradėti tarnybiniai patikrinimai? Negi tik dėl to, kad reikia atleisti neparankų vadovą ir kitus darbuotojus?

Po pokalbio su O. Vėbriene, LVŽS frakcijos nariai pabrėžė, kad aplinkos ministro S. Gentvilo veiksmus sunku suprasti, jų negali paaiškinti viešuoju interesu, pasigendama aiškaus siekio užtikrinti skaidrią ir nuo interesų grupių nepriklausomą aplinkos apsaugos sistemą.

Neatmetama galimybė kreiptis į Prezidentą Gitaną Nausėdą, kad šis įvertintų, ar aplinkos ministro elgesys atitinka keliamus aukštus skaidrumo, nešališkumo ir nepriekaištingos reputacijos kriterijus.

Su klausimais ministrui S. Gentvilui galite susipažinti čia

Susitikimo su O. Vėbriene vaizdo įrašą galite matyti čia