„Kalbame apie tūkstančius smulkiųjų verslininkų, kurių veikla buvo staiga uždrausta, kai tuo tarpu didieji prekybos tinklai toliau gali prekiauti ne tik būtiniausiomis prekėmis“

Priimta Seimo rezoliucija dėl smulkaus verslo apribojimų

2021 01 05

Seimas po ilgų diskusijų priėmė LVŽS frakcijos inicijuotą ir visos opozicijos drauge pateiktą rezoliuciją dėl smulkaus verslo veiklos ribojimo, valdant COVID-19 pandemiją. Redakcinės komisijos patobulintam rezoliucijos projektui pritarė 90 Seimo narių, 1 balsavo prieš, o 27 susilaikė.

Rezoliucija siekiama persvarstyti ribojimų smulkiajam verslui pagrįstumą. Vyriausybė raginama atsižvelgti į Lietuvoje pasiteisinusius sprendimus, užtikrinant saugią smulkiojo verslo vykdomą prekybą ir paslaugas, taip mažinant neigiamas ilgalaikes neigiamas socialines pasekmes.

„Pagaliau pavyko priimti LVŽS frakcijos dar prieš tris savaites parengtą rezoliuciją. Vyriausybė prašoma kuo greičiau įvertinti galimybę saugiai, įgyvendinant visus nustatytus reikalavimus, veikti smulkiajam ir vidutiniam verslui – juk kalbame apie tūkstančius smulkiųjų verslininkų, kurių veikla buvo staiga uždrausta, kai tuo tarpu didieji prekybos tinklai toliau gali prekiauti ne tik būtiniausiomis prekėmis“, – atkreipė dėmesį Seimo LVŽS frakcijos bei Ekonomikos komiteto narė Laima Mogenienė.

Rezoliucijoje taip pat siūloma nuolat informuoti Seimą apie vykdomas pandemijos valdymo priemones ir jų veiksmingumą, tikintis, kad biudžete suplanuotos ir Vyriausybės numatytos priemonės bus naudingos ir pirmiausia padės išsilaikyti smulkiajam verslui.

Rezoliuciją rasite čia