„Gyvenimas šalyje gerėja tada, kada valdžia daro viską, kad gyventojai pasijaustų ne tik reikalingi, bet ir gautų sąlygas oriam gyvenimui.“

Ramūnas Karbauskis. Reikia labai daug dirbti, o ne užsiiminėti propaganda bei gąsdinti neišvengiamu karu

2024 04 19

LRT.lt skelbia, kad Lietuva dar niekada taip gerai negyveno. Publikacijoje pateikiama statistika apie augančias pensijas ir atlyginimus, kurių spartus augimas, beje, realiai prasidėjo nuo 2017 m., kuomet „valstiečiai“ priėmė daugybę sprendimų.

Būtent nuo tada ir kilo ekonomika, daugėjo investicijų ir darbo vietų, žmonės ėmė grįžti į Lietuvą, nes pamatė, jog valdžia daro viską, kad užsidirbti ir Lietuvoje auginti vaikus jau tampa įmanoma, kad jaunos šeimos laukiamos regionuose su gerais darbo pasiūlymais ir lengvatomis būstui.

SODRĄ išlaisvinome nuo konservatorių A. Kubiliaus ir I. Šimonytės Vyriausybės ant senjorų užkrautos valstybės skolos, todėl SODROJE kaupiasi rezervas ir atsirado pinigų pensijų augimui. Vidutinės pensijos dydis vien per 2016–2020 metus padidėjo 50 proc. Panaikintas 3,9 mlrd. eurų dydžio SODROS įsiskolinimas, jį perkeliant į valstybės biudžetą, ir sukauptas 540 mln. eurų dydžio rezervas.

Be to, indeksavome pensijas, jos dabar dėl to ir kyla.

Mažinome nedarbą: 2016 metų gruodžio mėnesio duomenimis, nedarbo lygis šalyje buvo 8,5 proc., o 2019 m. pabaigoje – jau 6,9 proc. 2016 m. PSDF rezerve radome vos 23 milijonus eurų, o 2020 m. pradžioje jau turėjome 341 milijoną eurų, ir t.t.

Suprantu, kad LRT negali paminėti konservatorių, nes jie nelabai prie kažko prisidėjo. Gyvenimas šalyje gerėja tada, kada valdžia daro viską, kad gyventojai pasijaustų ne tik reikalingi, bet ir gautų sąlygas oriam gyvenimui.

Šiandien skurdo rizikoje gyvena kas penktas Lietuvos gyventojas! Kaip rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu kovo 15–25 dienomis atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa, per paskutinį mėnesį manančių, kad reikalai šalyje paskutiniu metu pablogėjo, buvo net 76 proc. gyventojų.

Tyrimas parodė, kad šiuo metu tik dabartinės valdančiosios daugumos rėmėjai vis dar mano, jog reikalai šalyje labiau krypsta į gerąją pusę nei į blogąją: 56 proc. Laisvės partijos rinkėjų nurodė, kad padėtis šalyje gerėja, ir 40 proc. – kad blogėja, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų, atitinkamai – 52 ir 46 proc., bei Liberalų sąjūdžio – 52 ir 48 proc. rinkėjų. Visų kitų partijų rėmėjų didesnė dalis nurodė, kad reikalai Lietuvoje blogėja, nuo aštuonių iki devynių iš dešimties.

Faktas, kad šie ketveri metai su tokia nekompetentinga ir korupcijos paženklinta valdžia, padarė savo. Lietuvos žmonės gerai gyvens tik tuomet, jei jiems atstovaus kompetentingi ir nevagiantys politikai, todėl būtina dalyvauti rinkimuose, kad būsima valdžia atsisuktų į šeimą, švietimą, sveikatos apsaugą, kad narkotikai ir alkoholis nebebūtų didžiausias jos rūpestis.