„Lietuvos visuomenė sensta, todėl itin svarbu, kad mes siųstume aiškų signalą tiems, kurie ketina kurti šeimas. Valstybė privalo padėti savo piliečiams gyventi, įsikurti, auginti vaikučius.“

Rudens sesijos apžvalga: valdantieji valstybę veda pražūtingu keliu

2023 12 23
 
Ši Seimo rudens sesija neapsiėjo be keistų įvykių. Apžvelgdama sesijos darbus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė sako, kad šios sesijos epicentru tapo Seimo narių apkaltos ir už nusikaltimus nuteistų dviejų partijų darbas Seime.  

Konstitucijos tėvai tikriausiai nė nesapnavo, jog gali nutikti taip, kad nepriklausomoje Lietuvoje susiklostys tokia situacija: šokiruojanti Seimo pirmininkės laikysena šių įvykių sūkuryje, Seimo nario Petro Gražulio apkalta ir pašalinimas iš Seimo, nuteisto realia bausme Seimo nario Vytauto Gapšio apkalta ir jo nepašalinimas iš Seimo.
 
Šiandien mes neturime veiksmingų įrankių stabdyti šio politikos chaoso, tačiau norisi priminti dabartinei valdžiai, kad valstybės tikslas – ne sunaikinti save ir didžią laiko dalį švaistyti rietenoms, bet teikti savo piliečiams kokybiškas paslaugas: tiesti kelius, užtikrinti švietimą, sveikatos apsaugą, socialinę rūpybą, užtikrinti gyventojų saugumą ir ramybę.    
 
Besąlygiškai nepritariame šiuo metu vykdomai plataus mąsto optimizacijai bei pragaištingam trumparegiškumui, kai naikinamos švietimo, sveikatos, socialinės apsaugos ir kitos sistemos, menkinama žemės ūkio reikšmė, nyksta regionai ir Lietuva virsta dviejų ar trijų miestų šalimi. Po truputį uždaromos rajonų ir regionų ligonines, reabilitacijos, slaugos centrai. Naikinamos mokyklos regionuose, kaimuose, miesteliuose.  
 
Tradicinė šeima, lietuvių kalba, šalies istorija, pilietiškumas taip pat žlugdomas. Todėl visas jėgas skiriame ir koncentruojamės į tradicinių vertybių išlaikymą ir puoselėjimą. Mes palaikome tradicinę šeimą, daug dėmesio skiriame mūsų kalbos išlaikymui, giname Lietuvos istoriją nuo iškraipymų, auginame pilietiškumą, rūpinamės Lietuvos demografija, jaudinamės dėl kaimų ir regionų ateities.
 
Lietuvos visuomenė sensta, todėl itin svarbu, kad mes siųstume aiškų signalą tiems, kurie ketina kurti šeimas. Valstybė privalo padėti savo piliečiams gyventi, įsikurti, auginti vaikučius.  
 
Mūsų senjorai gauna bene pačią mažiausią pensiją ES šalyse. Norime ištaisyti neteisybę, todėl siūlome įteisinti 13 pensiją. Manome, kad tai būtų ženkli parama mūsų pensininkams.
 
O švietime ir ugdyme vyksta politinis cinizmas, kurio viršūnė – šių metų rugsėjo 1-ąją startavusi bendrojo ugdymo privaloma Gyvenimo įgūdžių programa, atvirai skatinanti nepilnamečių seksualizavimą mokyklose, kas kelia pagrįstą nerimą, jog pažeidžiamos ne tik vaikų, jų tėvų teisės, bet ir šalies Konstitucijos nuostatos.

Valdantiesiems turėtų būti gėda prieš visus Lietuvos žmones. Valstybę jie veda pražūtingu keliu.