„Nepaisant visuomenę krečiančių skandalų, ministerijų langai toliau lieka apkabinėti visuomenę skaldančiomis gėjų ir transvestitų vėliavomis.“

Valstiečiai reikalauja pašalinti LGBT ir transvestitų vėliavas nuo valstybės institucijų pastatų, kviečia pasirašyti peticiją

2023 02 06

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei šios partijos kandidatai į Vilniaus miesto savivaldybę kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimą, Vyriausybę ir Prezidentą Gitaną Nausėdą, reikalaudami nutraukti netinkamą ir nederamą valdančiųjų elgesį Lietuvos valstybingumo simbolių atžvilgiu bei paskelbė internetinę peticiją, kurioje renkami parašai reikalaujant, , kad nuo valstybės institucijų pastatų būtų pašalinti LGBT simboliai.

„Nepaisant visuomenę krečiančių skandalų, ministerijų langai toliau lieka apkabinėti visuomenę skaldančiomis gėjų ir transvestitų vėliavomis. Prie šios valdžios matome nesibaigiančius bandymus bet kokiomis priemonėmis ištrinti viską, kas mus vienija kaip Tautą, tas akivaizdu iš jų pasisakymų ir darbų“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Valdantieji konservatoriai ir liberalai propaguoja ne jungiančius, o priešinančius simbolius ant vyriausybės pastatų. Vietoje Vyčio Lukiškių aikštėje atsirado smėliukas, gultai ir nuogi užpakaliai prieš pat langus pastato, kuriame žiauriai kankinta gausybė lietuvių, įskaitant ir mano mamą, prieš ją ištremiant į Sibirą. Tokia politika yra patyčios iš Lietuvos laisvės aukų ir visos Lietuvos istorijos“, – pastebi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į Vilniaus merus Europarlamentaras Stasys Jakeliūnas.

Į Vilniaus miesto tarybą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše kandidatuojantis politologas Dovilas Petkus pastebi, kad neužkirtus kelio dabartinėms valdančiųjų patyčioms iš valstybingumo ženklų, artimiausioje ateityje galime sulaukti ir dar radikalesnių žingsnių.

„Pagal liberalų principus galutinai „išlaisvinus" žmones nuo tokių „priklausomybių" kaip kalba, istorija, papročiai, religija ir valstybingumo simboliai, į jų vietą turi stoti kiti. Liberalūs.

Galima neabejoti, kad šiandien kosmopolitiškieji liberalai noriai pastatytų paminklą „transgenderiui" su LGBT vėliava, nes toks jų dvasinis orientyras, toks, anot jų, ir vilniečio bei lietuvio idealas.

Tam jau ruošiama dirva, ant valstybės institucijų pastatų kabinant gėjų ir transvestitų vėliavas. Galime neabejoti, kad Šimašiaus pasekėjams ir jų pagalbininkams konservatoriams dar labiau įsitvirtinus valdžioje LGBT vėliava plėvesuos ir virš Gedimino pilies“, – teigė D. Petkus

Peticijos tekste Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai reikalauja Lietuvos Respublikos Seimo narių, Vyriausybės narių bei valstybės vadovo, kaip Konstitucijos garanto – Prezidento Gitano Nausėdos, užtikrinti tinkamą pagarbą valstybės simboliams bei nedelsiant inicijuoti įstatymų pataisas, kurios leistų pašalinti nuo vyriausybės pastatų tautos susiskaldymą skatinančias bei daugumos visuomenės nuostatų neatitinkančias gėjų ir transvestitų vėliavas.

Peticiją rasite paspaudę nuorodą ČIA.