Šios misijos tikslas – pasidalinti patirtimi, didinant moterų užimtumą, paskatinti moteris būti aktyviomis visuomenės veikėjomis.

Guoda Burokienė: „Seimo narių misija Turkijoje – perimti ir dalintis patirtimi, didinant moterų užimtumą“

2022 09 27

Lietuvos Respublikos Seimo narės Aušrinė Norkienė, Guoda Burokienė, Rimantė Šalaševičiūtė ir Orinta Leiputė dalyvauja Tarptautinio verslo moterų tinklo (International Business Women Network) ir Seimo narių misijoje Stambule ir Ankaroje (Turkijos Respublika). Šios, jau tęstinės, misijos tikslas – pasidalinti patirtimi, didinant moterų užimtumą, paskatinti moteris būti aktyviomis visuomenės veikėjomis.

„Susitikimuose su Turkijos parlamento nariais, Turkijos–Lietuvos tarpparlamentinės draugystės grupės pirmininku Metin Bulut aptarėme galimybę plačiau vystyti dvišalius tvarius verslus gamybos, prekybos ir paslaugų sektoriuose, glaudesnį ir intensyvesnį verslo bendradarbiavimą tarp šalių. Diskusijoje su Turkijos Parlamento Sveikatos, šeimos, darbo ir socialinių reikalų komiteto pirmininku Recep Akdag bei komiteto nariais ypatingą dėmesį skyrėme moterų padėčiai darbo rinkoje, psichologinei moterų sveikatai“, – teigia Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

LVŽS frakcijos seniūnės pavaduotoja Guoda Burokienė įsitikinusi, jog kalbant apie moterų aktyvumą, būtina orientuotis ne tik į moteris, gyvenančias miestuose, bet ir regionuose.

„Labai svarbu, kad programos ir moterų aktyvumą skatinančios priemonės būtų nukreiptos ir į regionus. Diskusijoje su Turkijos Parlamento Sveikatos, šeimos, darbo ir socialinių reikalų komiteto nariais aptarėme jaunų specialistų pritraukimą į regionus, demografinę situaciją Turkijoje ir Lietuvoje“, – susitikimo detales apžvelgia G. Burokienė.

Tarpparlamentinių ryšių su Turkijos Respublika grupės pirmininko pavaduotoja Rimantė Šalaševičiūtė pabrėžia, jog tiek Lietuva, tiek Turkija turi daug galimybių bendradarbiauti įvairiuose sektoriuose, bet ypatingai – medicinos srityje.

„Daugelyje medicinos sričių Turkija jau užima lyderio pozicijas pasaulyje. Jų patirtis ir pasiekimai onkologijos, kardiologijos, širdies chirurgijos, oftalmologijos, transplantacijos ir kt. srityse Lietuvai yra puikus pavyzdys ir galimas bendradarbiavimo partneris“, – įsitikinusi R. Šalaševičiūtė.

Rugsėjo 25–30 d. truksiančioje misijoje taip pat numatytas susitikimas su Turkijos Parlamento Moterų ir vyrų lygių galimybių komiteto pirmininke Fatma Aksal bei komiteto atstovais, apvalaus stalo diskusija „Lietuvos–Turkijos verslo forumas. Lietuvos delegaciją lydi Lietuvos Respublikos ambasadorius Turkijos Respublikoje Ričardas Degutis.