Aušrinės Norkienės teigimu, valdantieji savo veiksmais ir toliau demonstruoja aroganciją, nepagarbą parlamentinėms partijoms, visuomenei ir politiniais žaidimais bando gelbėti savo atstovą – žemės ūkio ministrą.

Valdantieji sušaukė nenumatytą Seimo posėdį, opozicija jame nedalyvavo

2022 06 08

Seimo valdančiųjų iniciatyva trečiadienio rytą paskirtas nenumatytas Seimo posėdis. Tačiau opozicinės frakcijos jame nedalyvavo. Pasak opozicijos atstovų, taip valdantieji, netikėtai iš vakaro suplanavę ir paskelbę apie šiandien vyksiantį posėdį, bando gelbėti žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką nuo interpeliacijos.

Trečiadienį Seimo posėdyje nedalyvavo visos opozicinės frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija, Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, Darbo partijos frakcija ir Lietuvos regionų frakcija.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės teigimu, valdantieji savo veiksmais ir toliau demonstruoja aroganciją, nepagarbą parlamentinėms partijoms, visuomenei ir politiniais žaidimais bando gelbėti savo atstovą – žemės ūkio ministrą.

„Valdžioje esantys konservatoriai ir liberalai tokiais veiksmais dar labiau praranda ryšį su krašto žmonėmis, nesupranta jų poreikių. Jie ignoruoja ne tik mūsų, bet ir ūkininkų, žemės ūkio įmonių vadovų, specialistų, maisto pramonės bei Lietuvos žemės ūkio tarybos atstovų nuomonę. Svarbūs žemės ūkiui klausimai nesprendžiami iš esmės, apsimetant, kad jų nėra, o tai mums visiems sukels skaudžių pasekmių ateityje,“ – sako LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Parlamentarai pažymi, kad vietoj to, jog šio ministro klausimas būtų išspręstas laikantis numatytų procedūrų įprastu parlamentiniu būdu, valdantieji pasirinko beatodairišką K. Navicko gelbėjimo planą, todėl dabar žemdirbiams atveriamos galimybės imtis ir kitokių demokratinių veiksmų.