„Užsienio politika yra labai svarbi. Nuo jos, kaip matome, priklauso ekonomika, energetika ir kitos valstybei svarbios sritys, todėl užsienio politikai LVŽS skirs ypatingą dėmesį", – sako LVŽS pirmininkas.

LVŽS Taryba nepritarė valdančiųjų parengtam susitarimui tarp parlamentinių partijų dėl užsienio politikos

2022 05 27

Penktadienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Taryba nepritarė valdančiųjų rengtam susitarimo tarp parlamentinių partijų dėl užsienio politikos projektui. LVŽS po šiuo susitarimu, kuriame neatsižvelgta į LVŽS pastabas, parašo nedės. Be to, Tarybos manymu, valdančiųjų parengto projekto turinys yra nekonkretus, stokojantis konstruktyvios idėjos, kuri pozicionuotų Lietuvą kaip stiprią, ekonomiškai augančią, telkiančią Europą, atremiant Rusijos formuojamus saugumo iššūkius.

„Mes likome vienintelė partija Seime, kuriai svarbūs Lietuvos nacionaliniai interesai ir juos giname bei ginsime ateityje. Valdančiųjų užsienio politikos projekte daugelyje vietų tie interesai paminami“, – sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio teigimu, susidaro įspūdis, kad šiuo susitarimu valdantieji siekia, kad visos partijos pritartų, jog valdantieji ir toliau neieškos diplomatinių kelių ir neatstatys santykių su Kinija bei elgsis kitaip, nei elgiasi visos ES valstybės, kurios laikosi ne tik demokratijos principų, bet ir visapusiškai saugo savo piliečius ir visomis priemonėmis rodo, kad yra atsakingos už juos.

„Užsienio politika yra labai svarbi. Nuo jos, kaip matome, priklauso ekonomika, energetika ir kitos valstybei svarbios sritys, todėl užsienio politikai LVŽS skirs ypatingą dėmesį", – sako LVŽS pirmininkas. R. Karbauskio teigimu, LVŽS artimiausiu metu visuomenei pateiks užsienio politikos gaires Lietuvai, kuriose atsispindės pakitusi geopolitinė situacija.