„Keli metai melo ir manipuliacijų, pacientų ir Lietuvos žmonių apgaudinėjimo apie "nekokybiškus" pigiausius vaistus, spekuliacijos per rinkimus renkantis pigius politinius taškus.“

Aurelijus Veryga. Neliko konkurencijos tarp vaistų gamintojų

2022 04 26

Keli metai melo ir manipuliacijų, pacientų ir Lietuvos žmonių apgaudinėjimo apie "nekokybiškus" pigiausius vaistus, spekuliacijos per rinkimus renkantis pigius politinius taškus.

Visa tai tam, kad praėjus dviems metams pasakyti, kad tai, ką dabartiniai valdantieji padarė su vaistų politika, nuvedė prie to, kad konkurencijos tarp vaistų gamintojų neliko. Pridedu nuotrauką teksto, kurį gavom į savo paštus.

Keli metai melo tam, kad po dviejų metų pasakyti, kad visi Lietuvoje registruojami vaistai nėra kokie tai nekokybiški nuodai, o kokybiški ES reikalivimus atitinkantys medikamentai. O kiek būta bandymų aiškinti, kad yra didelis vaistų skirtumai. Toks tūlas Kalibatas visą kadenciją su savo pasakomis galėjo būti konservatorių ruporu.

Keli metai melo ir spekuliacijų apie pirmą vaisto paskyrimą tam, kad po dviejų metų pasakyti, kad bus dar griežčiau. Priemokos vyresniems ir mažas pajamas gaunantiems bus kompensuojami tik už pigiausią pasirinkimą, jau net nekreipiant dėmesio ar tai pirmas paskyrimas, ar ne. Dabar siūlomame reglamentavime galima įžvelgti net diskriminavimą amžiaus pagrindu. Apie tai klausiau tuomet, kai šios kadencijos pradžioje buvo pradėta darkyti vaistų kompensavimo tvarka. Tada į tai buvo numota ranka.

Dauguma priemonių geros ir prasmingos. Pikta tik dėl to, kad praėjusioje kadencijoje pacientai buvo kvailinami, apgaudinėjami ir klaidinami užsiimant pigiu populizmu.