„Suprasdami kokioje situacijoje atsidūrė Lietuva, planuojame palaikyti šį Vyriausybės siūlymą dėl atsinaujinančių išteklių plėtros, bet manome, kad įgyvendinimo problemų bus.“

Aušrinė Norkienė. Elektros sektoriuje vis dar nesame saugūs, todėl sprendimai reikalingi kuo greitesni

2022 03 28

Seime praėjusią savaitę vienbalsiai priėmėme rezoliuciją dėl energetikos išteklių importo iš Rusijos ir kitų šalių, vykdančių ar remiančių karinę agresiją prieš Ukrainą, embargo.

Dokumente raginame Vyriausybę siūlyti sprendimus siekiant per trumpiausią laikotarpį nutraukti Rusijos naftos ir gamtinių dujų importą ir vartojimą Lietuvoje.

Seimo frakcijų seniūnai iš premjerės Ingridos Šimonytės išgirdome, kad Vyriausybė atsižvelgė į Seimo siūlymą ir susitikimo metu pristatė gaires kaip sumažinti šalies priklausomybę nuo Rusijos energetikos. Taigi, išgirdome labai svarbią ir ambicingą žinią, kad per aštuonerius metus, t. y. iki 2030 metų, 80 procentų Lietuvoje suvartojamos energijos turės būti pagaminta šalyje.

Norėtume tikėti ir manyti, kad ši pasirinkta kryptis padės šalies gyventojams atpiginti energiją. Deja, elektros sektoriuje vis dar nesame saugūs, todėl sprendimai reikalingi kuo greitesni.

Suprasdami kokioje situacijoje atsidūrė Lietuva, planuojame palaikyti šį Vyriausybės siūlymą dėl atsinaujinančių išteklių plėtros, bet manome, kad įgyvendinimo problemų bus.

Manome, kad reikia kuo greičiau priimti atitinkamus sprendimus ir raginame reikalingus darbus pradėti kuo skubiau. Kol nepradėsime realių darbų ir toliau būsime priklausomi nuo kainų diktato užsienio rinkose.