LVŽS frakcijos seniūnės teigimu, ši Seimo valdančiųjų visuotinė mobilizacija labiau yra tam, kad parodytų savo principus, o ne rūpestį žmonėms.

LVŽS frakcija palaiko Prezidento veto ir per balsavimą Seime savo nuomonės nekeis

2021 11 11

Seimo LVŽS frakcija nepritaria valdančiųjų reikalavimui, kad nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19. Toks žingsnis gali drastiškai sumažinti besitestuojančių gyventojų skaičių, o tai gali padidinti viruso sklaidos riziką.

„Valdantieji ignoruoja ne tik rimtas Prezidentūros ir ekspertų pastabas, kad pagrindinė pandemijos kontrolės priemonė turėtų būti kiek įmanoma labiau prieinama, bet ir darbuotojų profesinių sąjungų nuomonę. Kaip žinia, visi valdantieji šiandien yra mobilizuoti, atšaukti iš komandiruočių, susitikimų ir dalyvaus balsavime“, – sako LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.
 
Pasak A. Norkienės, žmonėms, kurie turi legalų darbą, yra socialiai apdrausti, moka mokesčius ir „Sodrai“, ir ligonių kasoms, nemokama medicina yra garantuojama. O dabar norima priimti įstatymą, kuris skirsto visuomenę – vieni turi mokėti, kiti neturi.

„Ko tikimės apmokestindami testus? Išaugusio bedarbių skaičiaus, emigracijos? Darbuotojai, ypač gaunantys mažesnes pajamas, tikrai neskirs ženklios savo algos sumos testams. Tokiais veiksmais išauginsime ir taip didelį bedarbių skaičių, o tai gali drastiškai atsiliepti tiek valstybės finansams, tiek darbdaviams, jau dabar nerandantiems pakankamo skaičiaus darbuotojų“, – mano A. Norkienė.

LVŽS frakcijos seniūnės teigimu, ši Seimo valdančiųjų visuotinė mobilizacija labiau yra tam, kad parodytų savo principus, o ne rūpestį žmonėms.