„Tokiu laiku, kada kyla geopolitinė įtampa ir šnekama apie grėsmes Lietuvai, negalima leisti atsirasti abejonėms mūsų valstybės valdymo skaidrumu.“

Ramūnas Karbauskis. Premjerė kvailina Tautą

2024 03 18

Visa Lietuva laukė pirmadienio, kada premjerė I. Šimonytė pažadėjo paaiškinti situaciją dėl krašto apsaugos ministro A. Anušausko atsistatydinimo. Pirmadienis atėjo, premjerė pašnekėjo, bet aiškiau nepasidarė.

I. Šimonytė apsimetė, jog ministras nepasakė to, ką pasakė. Ji neapkaltino A. Anušausko melu apie norą korumpuoti krašto apsaugos sistemą, nebandė paneigti, jog ministrų pakeitimas daromas tam, kad sužlugdyti bandymus kovoti prieš korupciją krašto apsaugos sistemoje.

Po krašto apsaugos ministro A. Anušausko pareiškimų atrodė, jog nebus ištarta L. Kaščiūno pavardė dėl jo vaidmens “MG Baltic” byloje ir reputacinių problemų, kurios signalizuoja, jog verslas, norintis korumpuoti krašto apsaugos sistemą, gali būti susijęs su “MG Baltic”, o tas asmuo, prie kurio verslininkai “priėjo”, yra L. Kaščiūnas. Tam nereikia net įtarimų, tai parašyta “MG Baltic” byloje.

Situacija nei kiek neaiškėja, o rodo, kad premjerė kvailina Tautą, Prezidentą, apsimesdama, jog problema - dinamikos ministerijoje trūkumas. Belieka tikėtis, jog A. Anušauskas pasielgs garbingai ir paaiškins, apie kokius verslus ir asmenis jis šnekėjo, pristatydamas pasitraukimo priežastis. Tai taptų realia priežastimi, reikalauti I. Šimonytės atsistatydinimo, nes ji tas įmones ir asmenis puikiai žino, tik kažkodėl mano, jog krašto apsaugos ministrą A. Anušauską ištiks amnezijos priepuolis ir jis nieko nebeprisimins.

O gal savaitgalis ir buvo skirtas tam, kad A. Anušauskas viską pamirštų? Bet nepamiršime mes ir dabar kategoriškai prieštarausime L. Kaščiūno kandidatūrai, nes tokios reputacijos politikas tiesiog sugriautų pasitikėjimą krašto apsaugos sistemos skaidrumu. Mes reikalausime, kad būtų atskleisti įmonių pavadinimai ir asmenys, kurie suinteresuoti mokesčių mokėtojų lėšų grobstymu krašto apsaugos sistemoje.

Nebeužteks įsidėti kiaulės akis ir apsimesti, jog nieko neįvyko. Tokiu laiku, kada kyla geopolitinė įtampa ir šnekama apie grėsmes Lietuvai, negalima leisti atsirasti abejonėms mūsų valstybės valdymo skaidrumu. Gaila, kad premjerė I. Šimonytė to nesuvokia. Lieka viltis, kad tai supranta Prezidentas G. Nausėda, kitaip daug žmonių gali suabejoti savo ketinimais jį palaikyti artėjančiuose Prezidento rinkimuose.