Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga reiškia paramą Ukrainai ir jos suverenitetui, Ukrainos žmonių pasiryžimui ginti savo Tėvynę. 

LVŽS pozicija dėl įvykių Ukrainoje

2022 02 24

Nepaisant visų demokratinio pasaulio lyderių pastangų išvengti karo Ukrainoje, Rusija pradėjo plataus masto invaziją, kuria siekiama nepriklausomos Ukrainos okupacijos. Esame su Ukrainos žmonėmis ir lyderiais. Palaikysime NATO, Vakarų lyderių, Lietuvos Respublikos Prezidento ir Vyriausybės pastangas užtikrinti Ukrainos teritorinį vientisumą ir Lietuvos žmonių saugumą bei gerovę. Raginame Rusijos tautą neleisti Kremliaus režimui griauti žmonių gyvenimų ir pasaulio taikos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga reiškia paramą Ukrainai ir jos suverenitetui, Ukrainos žmonių pasiryžimui ginti savo Tėvynę. Dabar reikalingas šaltas protas ir susitelkimas ne tik Rusijos įkaite bandomoje paversti Ukrainoje, bet ir visame demokratiniame pasaulyje. Kaip susikoncentruoti, kaip susitelkti, kodėl negalima pasiduoti ir leisti uždominuoti įtampai – šiandien geriausiai rodo Ukrainos Prezidento ir Ukrainos žmonių laikysena. Palaikykime juos visi, kaip tik galime!

LVŽS, kaip ir anksčiau, konstruktyviai dirbs su Lietuvos Respublikos Prezidentu ir Vyriausybe, tam kad būtų užtikrinta visa reikiama pagalba Ukrainai ir Lietuvos, kaip NATO narės gynybinis pasirengimas, kurį numatys Lietuvos Respublikos Prezidentas po Valstybės gynimo tarybos posėdžio ir NATO vadovai.

Tai, ką padarė Rusija – grubiausias tarptautinės teisės pažeidimas. Tai matome ne tik mes, Lietuva, kuri visada palaikė Ukrainą, bet ir tarptautinė demokratinė bendruomenė. JAV prezidentas kviečia G7 valstybių atstovus tartis, vėliau paskelbs, kokių priemonių imsis JAV. Šaukiamas NATO vadovų posėdis. Net neabejojame, kad Rusijai dar bus siūloma sugrįžti į derybinius formatus ir laikytis tarptautinės teisės. Šios nuostatos vis dar dominuoja tarptautinės bendruomenės sprendimų priėmėjų gretose, nepaisant to, kad vis daugiau kalbama apie Rusijos beprotiškus veiksmus.

Raginame visus išlikti vieningiems, tiksliai veikiantiems ir žinantiems savo tikslą – ginti ir saugoti demokratiją, branginti žmogų ir gyvybę.